Közelítenek az élmezőnyhöz Német Gáborék

Lendületben érkezett meg a hazai ralibajnokság harmadik futamára Német Gábor: a Salgón nyolcadik, Boldogkőn pedig ötödik lett a pilóta előbb Szabó Istvánnal, majd Adorján Szabolccsal, és egyre jobban megbarátkozott a Skoda Fabia Rally2-vel. Vácon pedig végül még az eddigieket is sikerült felülmúlni.

„Bíztam benne, hogy ezek a mindenki számára ismeretlen pályák segíthetnek nekünk, és próbáltunk is kicsit jobban támadni. Jó itinert írtunk, Szabi is tökéletes munkát végzett, a tesztünk is jól sikerült, minden remekül alakult” – mesélte Német Gábor.

A páros a szombati első körben kicsit óvatosabban kezdett, de a másodikban már felugrott az abszolút negyedik helyre, amit aztán nem is adott már ki a kezéből – ugyan vasárnap reggel Bodolaiék egyszer másfél másodpercre is megközelítették, de aztán a skodás duó rápattant a gázra, és végül 28 másodperces különbséget alakított ki.

„Azt gondoltam, hogy ezek a pályák jobban fogják használni a gumikat, de nem így lett: az első körben emiatt nem volt tapadásunk, csúszkáltunk, de a második körre sokkal jobb lett a helyzet. Vasárnap reggel aztán még nem volt egyértelmű, hogy negyedikek leszünk, álmoskásan kezdtem, keresgéltem a féktávokat, de a második szakasztól megembereltem magam, próbáltam húzósabban jönni ezeken a nagyon tempós pályákon. Bodolai Laciékhoz képest más gumitaktikán voltunk, ami jól is működött a folytatásban” – összegezte a pilóta.

Németék egyébként az összetett negyedik helye mellett az egyes szakaszokon is meggyőzően teljesítettek, többször is nagyon közel kerültek a top háromhoz, egyszer egy harmadik időeredményt is produkáltak.

„Nagyon örülök a részeredményeknek, a lelkemnek is jót tesz, mert azt mutatja, hogy jó irányba haladunk, de még nagyon sokat kell tanulnunk. Itt most ideálisak voltak a körülmények, nem volt sok kihordás, megfelelő volt a hőmérséklet, itt könnyebb volt jól teljesíteni, mint például a Mecsekben lesz majd. Oda sem megyünk nagy elvárásokkal, szeretnénk fejlődni, tanulni és végül jó eredményt elérni” – zárta gondolatait Német.

Related posts